Dag van de Ambachten 2014 - Hedendaags vlechtwerk, van mand tot reus

Dag van de Ambachten 2014

De Dag van de Ambachten, een innitiatief van Sabine Laruelle, federaal Minister van KMO's en Zelfstandigen en van de FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie.

Mijn thema dit jaar is “Hedendaags vlechtwerk ,van manden tot reuzen”.  Aan de hand van doorlopende demonstraties wordt getoond hoe traditionele en ambachtelijke vlechttechnieken een mooie hedendaagse invulling geven aan het vlechtwerk van nu. De toeschouwer zal zelf het spanningsveld kunnen bewonderen tussen het gebruik van oude materialen en hedendaagse toepassingen, met het vlechtwerk als bindmiddel. In de sfeer van een ambachtenmarkt toont een expositie de vele vlechttoepassingen, van manden tot  reuzen.  Verder  wordt info gegeven over masterclasses vlechttechnieken, vlechten voor beginnelingen en jongeren, begeleiding en advies projecten en over maatwerk en creaties allerlei.

reuzenmaakster Lieve Liekens 

In het atelier van de Reuzen, de werkplaats van de mandenvlechter en reuzen maker, wordt de bezoeker even mee genomen in een wereld van creatitiviteit en aloud ambachtelijk vakmanschap. Uitleg wordt gegeven over de gebruikte materialen, verschillende technieken en kennis om een reus te maken, projecten, cursussen en presentaties. Demonstratie mandenvlechten. Tentoonstelling verschillende reuzen.

Praktische info:

zondag 23 maart 2014, 0930-1800

° Dag van de Ambachten 2013 - Het atelier van de Reuzen

Wat: Opendeurdag

Waar: Lieve Lieckens, GCV Mandenvlechten

Wanneer: zo 23 maart 2014 van 09:30 tot 18:00