Nederlands | English | Français
youtube

youtube

Reportages over de ambachter Lieve Lieckens


De reuzen dokter (1)

De reuzen dokter (1)

De reuzen dokter (1)
In 'De ambachter' bezoeken we mensen die als job of hobby een ambacht uitoefenen. In deze reportage volgen we een mandenvlechtster, Lieve Liekens, die zich gespecialiseerd heeft in het vlechten van reuzen. In het eerste deel  van deze aflevering vertelt ze hoe het geraamte, de mand, van de reus wordt opgebouwd.
(Reportage Dobbit TV)

De reuzen dokter (2)

De reuzen dokter (2)

De reuzen dokter 2
In 'De ambachter' bezoeken we mensen die als job of hobby een ambacht uitoefenen. In deze reportage volgen we een mandenvlechtster, Lieve Liekens, die zich gespecialiseerd heeft in het vlechten van reuzen. In het tweede deel van deze aflevering werkt ze het geraamte van haar reus verder af.
(Reportage Dobbit TV)

mandenvlechtster

mandenvlechtster

Mandenvlechtster worden
Wil je rieten manden maken en dus vlechten met riet, dan heb je een probleem. Dat bestaat niet. Manden vlecht je met wilg, met gekweekte wilgentenen. Lieve Lieckens zet je op de juiste weg. Meer informatie bij Lieve Lieckens op www.mandenvlechten.be Wilgentenen vind je nog bij devossalix.be
(Reportage "ikwashier.live)
(COPYRIGHT © Foto, interview: Lodewijk Deleu - http://www.ikwashier.live © Muziek: Chanson for Siv by Ian Post, License owner - Lodewijk Deleu, Company - Magazinemaker.be)

Reuzen vlechter

Reuzen vlechter

Reuzen vlechtster worden
Reuzen zie je in stoeten en op feesten grote sier maken met fraaie karakterkoppen en kleurrijke gewaden. Omdat hoofd en kleren niet kunnen zweven, zorgt een vlechtwerk van lichte takken voor een stevige structuur. Als je zelf een reus wil vlechten, moet je wel eerst het mandenvlechten perfect onder de knie hebben. En dan moet je ook weten dat je werk nooit gezien zal worden. Het zit immers steeds verborgen onder de kleren van de reus. Lieve Lieckens vertelt over een verborgen ambacht

mandenvlechten

mandenvlechten

Mandenvlechten
Lieve Lieckens is al meer dan 20 jaar ambachtelijk mandenvlechtster. Ze specialiseerde zich in mandvlechtwerk op maat en in reuzen bouwen. In deze video legt ze uit hoe ze het materiaal voor haar manden uitkiest en hoe ze een mand opbouwt. Met als thema 'Hoe maakt u het' stond Erfgoeddag 2019 helemaal in teken van ambacht en vakmanschap.
(Reportage FARO)
(Met als thema 'Hoe maakt u het' stond Erfgoeddag 2019 helemaal in teken van ambacht en vakmanschap. In deze videoreeks bieden we u graag inspiratie voor een fijne Erfgoeddag activiteit of uitstap. Op de hoogte blijven van nieuws over Erfgoeddag? Neem dan een kijkje op https://faro.be/erfgoeddag)


Hallo, ik ben Lieve Lieckens en ben ambachtelijk mandenvlechtster van beroep.

Ik ben gespecialiseerd in manden vlechten op maat, het maken van reuzen en het leveren van diensten zoals cursussen en presentaties. Kwaliteit wordt verzekerd door het gebruik van de juiste materialen en door vakmanschap. Al mijn producten zijn ecologisch en duurzaam.

Interesse? Contacteer me!

×