Nederlands | English | Français
Biografie Lieve Lieckens

Wie is Lieve Lieckens?

Al meer dan 25 jaar ben ik bezig met het vlechten van manden, reuzen, en design stukken op ambachtelijke wijze. Zo maakte ik van mijn hobby, mijn beroep. Kwaliteit heeft hierbij altijd het vaandel gedragen en wordt verzekerd door duurzaam vakmanschap.

Het is echter niet altijd mijn plan geweest om mandenvlechtster van beroep te worden. Met een achtergrond in economie en hogere studies in kinesitherapie ben ik eerst als kiné tewerkgesteld geweest. In de zoektocht naar mijn professionele toekomst ben ik een succesvol lid geweest van de militaire politie en onderofficier infanterist bij de defensie. Hier heb ik vervolgens mijn master in de lichamelijke opvoeding behaald en heb het genot gehad om vijf jaar les te kunnen geven aan de kandidaat officieren aan de Koninklijke Militaire School (KMS) in Brussel.

Naast het leger is mijn grootste passie altijd judo geweest. Gedurende een periode van 10 jaar ben ik lid geweest van de nationale ploeg en altijd sparring partner geweest van Ingrid Berghmans. Zo heb ik 17 Belgische Kampioens titels thuis gebracht, werd ik 7 keer wereldkampioen bij de militairen, en behaalde ik een derde plaats op het EK in 1984.  

In 1991, met de geboorte van mijn eerste kind, koos ik voor de opvoeding van mijn kinderen en zette ik een punt achter mijn professionele carrière in het leger. Met dit beetje aan extra vrije tijd duurde het niet lang vooraleer ik het mandenvlechten had ontdekt. Van de ene cursus kwam de andere, en een aantal workshops, tryouts, en opleidingen later was een nieuwe hobby geboren. Deze hobby die zich verder ontwikkelde in een passie voor het vlechten, uitte zich in meer gespecialiseerde cursussen over heel Europa waaronder de experten opleiding aan de “Centre de Formation Professionnelle et de Promotion Agricoles (CFPPA) de Fayl-Billot” in Frankrijk.   

Door deze gedrevenheid en passie ben ik nu al meer dan 25 jaar actief in het mandenvlechten. Als persoon ben ik heel milieubewust en deze interesse uit zich ook in mijn werk door niet alleen het in stand houden van traditionele waarden maar ook door het verzorgen van duurzaam vakmanschap. Dat is waarom dat kwaliteit altijd de hoogste prioriteit heeft gehad. De kwaliteit van de 100% natuurlijke materialen, gecontroleerd vakmanschap, en een ambachtelijke aanpak hebben er zo voor gezorgd dat ik een erkend ambacht ben in België en het label heb verkregen van Handmade in Belgium.                

Indien u vragen hebt of interesse in mijn werk, aarzel dan niet om mij te contacteren en ik maak graag de tijd voor een babbel! 

Hallo, ik ben Lieve Lieckens en ben ambachtelijk mandenvlechtster van beroep.

Ik ben gespecialiseerd in manden vlechten op maat, het maken van reuzen en het leveren van diensten zoals cursussen en presentaties. Kwaliteit wordt verzekerd door het gebruik van de juiste materialen en door vakmanschap. Al mijn producten zijn ecologisch en duurzaam.

Interesse? Contacteer me!

×