Nederlands | English | Français
Een cursus mandenvlechten speciaal voor u

Zelf leren mandenvlechten

Altijd zelf al eens een mandje willen vlechten, of al ervaring maar jezelf willen verbeteren? Lees dan zeker verder!

Wat is er leuker dan iets nieuws te leren, van jezelf ergens in te verbeteren? In deze cursusbundel ik al mijn kennis en passie samen om u de kniepjes van het vak te leren. 

Wat kan ik verwachten op een cursus mandenvlechten?

Je kan een 2-daagse cursus volgen of inschrijven voor 1 dag. De cursussen gaan rossen door van 09:30 tot 16:00, met een middagpauze van 12:30 tot 13:00. Tijdens deze cursus leer je alles over het sorteren, weken en vlechten van een mand.

Iedereen begint met het vlechten van een ronde mand. Door middel van een individuele begeleiding is het mogelijk om erna, mits overleg, zelf een suggestie te doen over een creatie. 

Of je nu 1 van de 2 dagen komt, je gaat sowieso 's avonds naar huis met een zelfgevlochten mand (een kleine of wat grotere) al na de eerste cursus !

Alle ervaringen ? Geen enkel probleem, dan kan je zelf bepalen, in overleg met mij, wat je wil maken! Mogelijke ideetjes zijn: een hoorn, engel, voederhuisje, alternatieve paasboom, paddenstoel, en zoveel meer.

Wat zit er in de prijs? 

Prijs voor 1 Dag: 70 euro

Prijs voor 2 identieke dagen (vrijdag en zaterdag) : 125 euro.

Inbegrepen: 

 • persoonlijke begeleiding gedurende de hele dag
 • 1 kg wilgentenen (niet ontschorste) per dag
 • Koffie en thee
 • Begeleiding mogelijk in 3 talen: Nederlands, Frans en Engels

* om misverstanden te voorkomen, alle manden gewogen te worden. Wegens de manden meer dan 1 kg, dan zal er een meerprijs/kg worden aangerekend. Alle manden die in gepelde worden gemaakt, worden ook apart afgerekend. 

Is deze ervaring voor mij?

Deze cursus is gemaakt voor zowel beginners als gevorderden en wil graag iets bijleren over het mandenvlechten. Gezien het maximale aantal van 6 à 7 personen per cursus laat dit een individuele begeleiding toe. Met veel plezier geef ik mijn passie voor het mandenvlechten aan jou door.

Wat moet ik zelf meenemen? 

 • Lunch (eten en drinken)
 • snoeischaar 
 • scherp me 

Organisatie cursus / workshop

We werken in mijn atelier, maar als het goed weer is, dan kunnen we buiten zitten.
Ik voorzie een pakket voor iedereen met gewicht, slagijzer,priem ed dat jullie hier kunnen gebruiken.

Deelnaam op eigen risico.

Inschrijving

Je kunt je inschrijven door contact op te nemen via mail of telefonisch. De inschrijving is pas definitief als het geld overschreven is. Gezien de weektijd van het wissen moet je ten laatste ingeschreven zijn 2 weken voor de aanvang van de cursus.

Mogelijke data najaar 2023 (september - december)

- vrijdag 22 september / zaterdag 23 september VOLZET

- vrijdag 20 oktober / zaterdag 21 oktober VOLZET

- vrijdag 27 oktober / zaterdag 28 oktober VOLZET

- vrijdag 3 november / zaterdag 4 november VOLZET

- vrijdag 24 november / zaterdag 25 november VOLZET

- vrijdag 1 december / zaterdag 2 december      VOLZET

- vrijdag 8 december / zaterdag 9 december    VOLZET

Cursus op aanvraag in mijn atelier

Wil je graag een workshop aanbieden voor je vereniging, bedrijf, school, vrienden of familie? Dit kan vanaf 4 deelnemers in mijn atelier. Het onderwerp is afhankelijk van de ervaring en tijdsbestek dat ter beschikking is.

Prijs op aanvraag.

Cursus op uw locatie

Dit kan perfect. Vanaf 6 personen geef ik les op de plaats waar U dit organiseert. Het onderwerp is afhankelijk van de ervaring en tijdsbestek dat ter beschikking is.

Prijs op aanvraag.

Persoonlijke coaching, voor 2 personen

Na veel vraag hierover, organiseer ik gepersonaliseerde begeleiding (steeds 2 cursisten samen), met als doel, zelfstandig te kunnen mandenvlechten. De cursus verloopt over een bepaalde periode, 4 tot 6 maanden, met telkens 2 cursusmomenten per maand. Na afloop van ieder cursusmoment krijgt de cursist een oefenopdracht, het maken van een aantal gelijkaardige manden. Deze worden tijdens de volgende sessie opgenomen. Onderwerpen zijn oa ronde mand, ovale mand, rechthoekige mand, boorden en hengsels. Het programma kan, in overleg, aangepast worden. De materialen die nodig zijn voor deze cursus worden aangekocht door de cursist en de gemaakte manden worden eigendom van de cursist.

Prijs op aanvraag.

Andere informatie 

 • Locatie: Zandstraat 47, 3140 Keerbergen
 • Rekeningnummer: IBAN, BE61 9730 5814 0117 BIC, ARSPBE22
 • Tot 3 weken voor het begin van de cursus kan je kosteloos annuleren, erna moet je zelf voor een alternatief zoeken.
 • Bij gebrek aan voldoende aantal deelnemers is het recht voorbehouden om de cursus te annuleren 
 • Parkeren : langs onze kant van de straat en/of op onze oprit

 

Cursus / workshop op maat? 

Buiten het uitgebreide aanbod aan cursussen ben ik gespecialiseerd in het opstellen van cursussen op maat. Hebt u een idee, dan kan u mij gerust volledig vrijblijvend  contacteren voor meer informatie of vragen over een mogelijke samenwerking. 

Hallo, ik ben Lieve Lieckens en ben ambachtelijk mandenvlechtster van beroep.

Ik ben gespecialiseerd in manden vlechten op maat, het maken van reuzen en het leveren van diensten zoals cursussen en presentaties. Kwaliteit wordt verzekerd door het gebruik van de juiste materialen en door vakmanschap. Al mijn producten zijn ecologisch en duurzaam.

Interesse? Contacteer me!

×